Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Sushi SM 07

Sushi i SthlmPosted by David Sunday, September 09 2007 13:41:30
Jag erkänner. Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen! Någon borde låsa in mig på ett thailändskt fängelse (föredrar Bangkok Hilton) och straffa mig tills jag ber sushigudarna om förlåtelse. Men håll ut alla läsare (alla sju) för snart kommer jag att varje vecka besöka en sushibar i Stockholm för test och bedömning. Ska passa på och ta lite bilder från varje ställe så att ni slipper göra pinsamma besök :-) Jag är snäll, jag vet.

Om ni inte redan vet är det ju Sushi SM snart på Det Goda Köket så jag passar på att ladda upp en bild på förra årets vinnare Jack Cheong från Eest i Borås. Undrar om han kommer att försvara sin titel i år? Simma lugnt i sojan så länge. Matane!

Ps: Den här låten blir höstens stora hit. Sätter min karriär på det.

Blog Image

Bildbyline: Jack Cheong, vinnare av Sushi SM 06.

  • Comments(4)//japan.sushism.com/#post26

Japanen i dig

Sushi i SthlmPosted by David Thursday, July 19 2007 22:47:46

Stockholm är på väg att lägga bakom sig ännu en sommar fylld av moln och regn. Till skillnad mot många är jag en sådan person som blir glad av att vara inomhus bland spännande böcker, musik och film. Brännan kan jag ju alltid pressa nästa sommar. Roligast av allt är ändå all mat man hinner göra hemma. I mitt fall japansk mat. Men som många vet är det inte alltid lätt att följa kokböcker. Därför har jag nu samlat lite videotips för alla er sushiälskare som vi lära sig grunderna i att göra sushi. Enjoy!

1. Hur du lagar sushiris.

2. Hur du gör California rolls (med krabba).

3. Hur du gör kappamaki (med gurka).

4. Hur du gör Temaki (med lax).

5. Hur du gör Nigiri (med lax).

6. Hur du förbereder sashimi (bara fisk).

7. Hur du dricker sake.


Blog Image

Bildbyline: Ett mästerverk av Ken Kawasumi (en av världens bästa sushikockar) vid ett Sushi SM evenemang på Yasuragi Hasseludden den 5 mars. Bild av Nima Daryamadj.

  • Comments(4)//japan.sushism.com/#post25

Favoritsushi i Sthlm

Sushi i SthlmPosted by David Sunday, April 22 2007 00:09:20
Min topp fem i Stockholm för alla sushiälskare. Bedömningen är subjektiv. Det är ju trots allt mina smaklökar. Inte dina.

1. Hattori Sushi Devil (på dagen)
2. Yasuragi Hasseludden (på kvällen)
3. Seikoen (med sällskap)
4. Tosa Sushibar (om du har vägarna förbi)
5. Itamae (när du får nostalgi)

Rösta på din favoritsushi på Sushiguiden!  • Comments(0)//japan.sushism.com/#post2