Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Brantingsgatan 42

Inför JapanPosted by David Saturday, April 21 2007 23:41:51
Morgonen närmar sig oroväckande hastigt. Imorgon bär det av till körsbärsblommans land.

Jag har inte packat. Vet inte riktigt när flyget går. Har inte ens hunnit ta reda på hur jag tar mig till hotellet när jag väl har kommit fram. Men det löser sig. Jag är bäst under stress. Önsketänkande.

Cesaria Evoras lummiga röst hörs i mörkret bakom mig. För ett kort ögonblick blir jag lycklig. Efter mycket slit och många timmars surfande valde jag äntligen min pärla. Det blev en double med view på hotell Mitsui Garden Ginza precis vid fiskmarknaden Tsukiji och kejsarens palats. Det är här min resa börjar. Och slutar.

I Tokyo ska jag skriva en inspirationsguide till alla svenskar som åker till Japan. En bildbok med användbara tips. Viktiga saker i livet. Frågeställningar kommer att besvaras. Här är några teasers:

Hur köper jag en biljett till tunnelbanan utan att bli uttittad, eller hur jag på enklaste möjliga sätt INTE förnedrar en japan och så klart, var ska jag äta riktig bra tonfisk när jag är i landet bortom.

Få se om jag lyckas. Mest stolt är jag nog över att jag lyckades boka ett möte med japanska fiskerinämnden. Men det är ju egentligen inspiration jag söker. Nya möjligheter. Sushi SM 07 och Nordic Sushi Championship 08 är ju runt hörnet. Mäktigare än så här blir det inte.

Idag var det förresten körsbärsblommans dag på Kungsträdgården i Stockholm. Japanska ambassadören i Sverige sjöng en underbar visa och vi andra dödliga stod under träden och vaggade fram och tillbaka. Alla var där. Även jag. Åke bjöd på lite sake och Björn från Risberg Import berättade uppjagad om senaste japanresan. Lars från Yasuragi delade med sig av sina kariokee upplevelser med Ken Kawasumi. Marina njöt av det fina vårvädret. Sen åt vi sushi på Hattori och blev överlyckliga! Jag vördnar marken ni går på Hattori. Bara så att ni vet.

Men så so long for now mina vänner. Nästa gång vi ses blir på måndag. Imorgon är det mycket flyg med SAS. Det ska bli en skön upplevelse med många glas Bloody Mary. Men först nattmusik med Fergie och Glamorous ;-)

Kanpai!


  • Comments(1)//japan.sushism.com/#post1