Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Automat 9903

TankarPosted by David Thursday, April 26 2007 12:58:20

Nu är vinnaren äntligen korad! Jag har efter många minuters testande kommit fram till en värdig vinnare. I finalen deltog 11 dryckrepresentanter från automat 9903. För att ge alla en chans fick även de varma dryckerna vara med. Testet har gått till enligt följande kritierier:

1. Drycken får inte ha besökt Sverige de senaste tre åren.

2. Drycken får inte innehålla alkohol (då blir man diskvalificerad direkt).

3. Alla burkkategorier måste vara representerade i final.

Följande drycker tog sig alltså till final:

a) Piknik Strawberry Latte (250 ml) som är tillverkad av Osaka Group.

b) Georgia Coffee MAX (100ml) som är tillverkad av Coca Cola Company.

c) Oläsligt och oläsligt (280ml) som är tillverkad av Kirin.

d) Saori Ryoko-cha (330ml) som är tillverkad av Saori Group.

Blog Image

Bedömning:

a) Det är latte. Och det smakar jordgubb. Kallt. Balanserat sötma. Känns lite strävt på tungan. Passar vanliga latte oskulder som vill dölja smaken i något fruktigt. Betyg: 3 av fem möjliga.

b) Det är cappuchino. Och det smakar cappuchino. Kallt. Väldigt bra smak. Kan inte skilja på denna och en god kopp man får i Sverige. Den dricks upp snabbt! Betyg: 4 av fem möjliga.

c) Det är chai-te. Och det smakar som vatten + socker + mjölk och lite Lipton Earl Grey. Känns rinnigt. Inte gott. Bra för personer utan smaklökar. Betyg: 2 av fem möjliga.

d) Det är grönt ört-te. Det smakar som ört-te. Varmt. Väldigt varmt. Godare än "sushi-te" i Sverige. Praktiskt när det är kallt ute. Och nyttigt. Betyg: 3 av fem möjliga.

Då var det avgjort! Grattis Georgia! Första priset är att du dels blir uppdrucken men dels också att du blir uppdrucken igen. Och igen.

Jag tackar mitt hotell Mitsui Garden Ginza för sponsringen. Vill du göra testet själv måste du åka hit till Tokyo. Biljetter kan du köpa på japanspecialisten. Lycka till!

  • Comments(1)//japan.sushism.com/#post10