Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Kinkuniya

Att besöka!Posted by David Friday, April 27 2007 06:41:38

Interkulturell kommunikation och lokalisering är väldigt svårt. Är man i tidningsbranschen spelar inte bara den redaktionella innehållet roll men även till vem man riktar sig till och kanske det viktigaste, omslaget med tidningens namn. Efter ett besök på Kinkuniya hittade jag följande två tidningar som inte skulle ha fungerat i Sverige. Namnmässigt alltså. Vad tycker ni?

Bildbyline från topp vänster till höger:

1. UP to Boy. Vad menar de? Ska man "krypa upp till pojken" eller är det "upp till pojken". Hur som helst. Det skulle inte slå i Sverige. Tro mig.

2. Hot Chilipaper. kreativt namn. Finns det inte ett band som heter så? Just det. The Red Hot Chili Peppers. Som sagt. Väldigt kreativt. För er som undrar om tidningen smakar chili är svaret nej. Jag var också nyfiken.

Vill du besöka Kinkuniya så tar du dig till Shinjuku. Glöm inte att ta exit "south" när du stiger av. Det står skyltat. Hittar du dit så har du hittat till Tokyos största bokbutik. På våning fem hittar du bara japanska böcker/guider på engelska. Vill du lyssna på musik samtidigt rekommenderar jag lite svensk rock & roll :-)  • Comments(0)//japan.sushism.com/#post14