Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Auguste Raymond

Att besöka!Posted by David Friday, April 27 2007 16:08:38

Idag har jag köpt min drömklocka. Vem säger att lycka inte kan köpas för pengar?

Egentligen har jag två drömklockor. Den ena har jag. Det är en Fortis. Den andra som jag länge har letat efter är Auguste Raymond limited edition, automat. Inga batterier alltså. Precis när jag skulle köpa den ringde pappa och frågade vad jag gjorde. Tur att jag inte sa att jag var på väg att köpa en dyrgrip. Pappa, förlåt! Men hur kan jag motstå en klocka som kostar 30% av vad den kostar i Sverige. Och det är en limited edition. Finns bara 200 av. Jag gillar saker som det inte finns många exemplar av. Jag skulle alltså aldrig köpa en Brietling men däremot en Jeager Le Coultre. Om jag hade haft pengar så säga.

Så idag har varit min shoppingdag. Min nyfikenhet har tagit mig till fantastiska platser. Första området att avverka blev Ikebukoro som har Tokyos största Tokyu Hands butik. Här kan man köpa riktigt bra kvalitetsprodukter billigt. Butiken har åtta våningar och ligger precis bredvid Sunshine 60. Tre byggnader varav den ena är en av Asiens högsta byggnader med sina 60 våningar. Under den så är det pyramider med shoppingcentra. 1.9 km för att vara exakt. Men det mest intressanta är att man kan ta hissen hela vägen upp och njuta av en fantastiskt utsikt. På molnfria dagar kan man se ändå ut till Mt. Fuiji. Och det gjorde jag denna dag. På våningen under så finns det enda akvariet i hela världen som inte är byggd på markplan. Otroligt vad många fisksorter jag hittade. Men det nappade dåligt. Är man dessutom mån om hur stor utrymme varje fisk i fångenskap borde ha så ska man inte besöka Sunshine International Aquarium. Här lever fiskarna trångt. Lite som människorna i Tokyo. Men roligt var det. Trots allt.


Andra området var mer jag. Några minuter på tåget och voila vi är i Ueno.

Ueno var ursprungligen ett tempel och byggdes upp under Edo-perioden mitten av 1800 talet. Bredvid stationen finns det en magnifik park med många museum och ett zoo där djuren löper fritt (förutom pandan). Men det är inte därför jag är här. Huvudattraktionen idag är Amé Yoko Street. En bazaar av det gamla slaget där alla skriker ut det de vill sälja. Det låter högt och det är mycket folk. De flesta är japaner. Hit ska man komma först av alla platser i Tokyo om man ska shoppa. Själv så missade jag att komma hit först detta men lyckligtvis så hade jag tidigare inte shoppat något. Så kom hit först! Välj ut det du vill ha. Anteckna pris. Jämför sedan med övriga områden i stan. Här finns allt förutom kameror och elektronik. Alltså allt: guld, fisk, skor, klockor, grönsaker, väskor med mera.

Här köpte jag alltså min klocka (hos TS Horiuchi) och en massa andra saker som är billigare än i Sverige. På sidgatorna finns det också ett gäng bra sushibarer. Jag hann bara testa tre (jag blev mätt). Sparar min mage till imorgon då jag ska besöka Tsukij, fiskmarknaden ;-)

  • Comments(0)//japan.sushism.com/#post15