Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Harlem Nights

Att besöka!Posted by David Sunday, April 29 2007 04:53:14

Det blev sent inatt. Jag har påsar under ögonen. Och håret är en mess. Jag har väldigt mycket sushi att skriva om här på bloggen. Många bra matställen har jag avverkat och pengarna har nästan tagit slut. Tur att jag åker hem snart. Fast jag hade hellre fått ett jobb här inom reklamvärlden och stannat. Kan inte Acne öppna en filial här?

Igår natt blev det som sagt fest. På klubb Harlem i Shibuya. Det enda sjysta Hip Hop klubben i Tokyo enligt mig. Det är många som åker till Roppongi för att det är området att vara om man ska festa. Det stämmer. För turister. Det blir liksom ingen skillnad då. Då kan man lika gärna ha stannat kvar hemma.

Det var Harlems 10 års jubileum och det kostade 100 kr att komma in. Ett riktigt tät ställe med sjyst inredning och viktigast av allt bra musik. Old school, new school ja you name it. De fyra DJ som avlöste varandra blev bättre och bättre för varje gång (eller att jag blev fullare och fullare). Det var proppfullt i alla fall. Skylten sa max 800 men det var säkert minst 1000 där. Och i princip INGA turister!

Jag kommer nu här att ta tillbaka allt jag har sagt om att japanska tjejer är blyga. Det är de inte. Inte efter några drinkar i alla fall som förresten inte kostade många kronor. Runt 30-35 kr styck för en fyra om jag minns rätt. Men fortfarande kvarstod språkproblemet. Jag kände mig trots allt populär. Men folk slutade dansa med mig när jag träffade Sue, en 24 årig amerikanska som bodde under normala omständigheter i Seattle, och som jag dansade resterande natten med. Den här låten har jag bäst minnen med från dansgolvet. Thank's for making the night a night to remember Sue ;-)

Nu måste jag få lite sömn innan Emi hämtar mig för lite söndagspromenad i hennes favoritpark. Var är min kudde nu?

  • Comments(1)//japan.sushism.com/#post17