Sushi i Japan

Sushi i Japan

Om bloggen

Sushi i Japan är en blogg om mina tankar och funderingar kring den japanska matkulturen och dess anhängare världen över. Här kommer ni att under mina tio dagar i Tokyo kunna läsa om mat, kärlek, gatumode och livslust i världens mest kaotiska stad. Äventyret påbörjas den 20 april tvåtusensju.

Tänk på att alla åsikter på denna sida är mina och ingen annans. Har ni funderingar eller frågor går det bra att maila mig!

Alla bilder på bloggen är tagna med min mobilkamera Nokia N80 med futtiga 3.2 milj pixlar.

Next stop Machu Pichu

TankarPosted by David Wednesday, April 25 2007 16:04:58

Blog Image

Ett väldigt vanligt förekommande bild är trötta affärsmän och kvinnor som sover när det är dags att ta sig hem från jobbet. Många arbetar sent och måste dessutom sitta på tåget ganska länge. De som inte övernattar i kapselhotell tar tuppluren sittandes. Man ska ju passa på när det gäller. Men vad som förbryllar mig är hur de egentligen vet när de ska stiga av när de väl somnar. Så här kommer min japanske väns Emis förklaring:

David: Du, har ni ett inbyggt chips under huden någonstans som är kopplade via satellit med tåget så att ni vet när ni ska stiga av?

Emi: Ööhm? Nej....?

D: Aha! Så ni sover inte utan allt är bara på låtsas för att visa turister som jag att ni är arbetssamma och duktiga?

E: Vad får du allt ifrån?

D: Men! Hur vet de när de ska stiga av då?

E: De vet inte. Oftast så somnar de rakt genom och vaknar inte till förräns det är för sent. Då har de oftast missat flera stationer.

D: Jasså? Så det är därför man alltid ser kostymklädda människor så sent som midnatt på tågen. De har somnat och vaknat men sen somnat om?

E: Kan vi lämna ämnet nu?

D: Ok. En fråga till! Hur är det med folk som bär mask. Vad är det bra för egentligen. Jag vet ju att Tokyo är förorenat men det kan väl inte vara så farligt?

E: Maskar för vadå? Aha... munskydd. Näe dummer. Det är ju för att man inte ska sprida sjukdomar när man är förkyld eller så. Till respekt för andra.

D: Hur skulle jag veta att ni har bacillskräck? Men det förklarar ju en massa.

Jag blev upplyst som sagt. Gång på gång. Det var min mest upplysta 30 minuter någonsin.

  • Comments(0)//japan.sushism.com/#post9